8.9

4.5/5
Nieuws, informatie, acties en aanbiedingen

Uniek: FornuizenPlaza introduceert de energiezuinige ‘Green Deals’

Vanaf nu zijn fornuizen niet alleen meer mooi, compact, functioneel en een sfeermaker van uw keuken, maar ook door de unieke combinaties die wij creëerden ook energie besparend.

Want alle Green Deal combinaties geven u de unieke mogelijkheid om de afgezogen lucht, duurzaam en gefilterd in uw ruimte te houden. Hierdoor bespaart u tot 40% op uw o.a. uw stookkosten en een rustiger gebruik van de afzuigmotor.  Daarnaast zult u versteld staan van de prestaties van de onze combinaties.

Duurzaam zijn de combinaties doordat het Clean Air Green800 filter levensduur heeft van minimaal 10 jaren. 

Ondernemer gezocht voor nieuwe vestiging Achterhoek

Vacature ondernemer Achterhoek

Ondernemer, netwerker, zelfstandig, ambitieus en passie voor het keuken/fornuizen vak? 

Dan zijn we binnen de FornuizenPlaza formule wellicht op zoek naar u als ondernemer! Profiteer mee van ons bewezen goedlopend concept.

Bent u de enthousiaste en gedreven ondernemer die een fornuizen/keukenzaak wil openen of FornuizenPlaza aan haar (keuken) zaak wil toevoegen in de Achterhoek, dan komen we graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken.

ondernemer vacature

Wat betekent het woord fornuis?

Wij merken dagelijks dat het woord fornuis wordt vaak verward met kookplaat. Maar vrijstaande (inductie) fornuizen zijn kooktoestellen. (Zie dikke van Dale) Een apparaat als een samenstelling van een kookgedeelte (gas of inductie) en een of meerdere ovens of stoomoven.

Daarnaast zijn er ook vrijstaande inductie fornuizen met interne afzuiging. Daar zitten zelfs drie functies samengebouwd. En zelfs vier functies als gebruik maakt van de (plasma) filter functie waardoor u niet langer kostbare warmte uit uw woning verloren laat gaan.

Steel fornuizen – veel nieuwe noviteiten

| FornuizenPlaza Nederland

Steel Italy s.r.l. , bekend als o.a. producent van Lancelotti en Boretti, heeft haar fabriek in Italië met behulp van Europese subsidie behoorlijk kunnen uitbreiden en heeft ook haar fornuizen programma verbeterd.

De onderstaande noviteiten zijn doorgevoerd door Steel op al haar fornuizen.

Soft close scharnieren

Alle ovens worden vanaf nu voorzien van soft close scharnieren.

TFT scherm – bedien eenvoudiger

Met het nieuwe bedieningsdisplay van onze Genesi-, Ascot- en Enfasi-fornuizen kunt u de oventemperatuur, starttijd en bereidingstijd exact instellen. En dankzij de Eco-modus kunt u het energieverbruik – dat eveneens instelbaar is – beperken. Daarnaast hebt u de beschikking over een reeks automatische programma’s die u als een soort sous-chef helpen bij het perfect bereiden van uw gerechten.

| FornuizenPlaza Nederland

Innvent hete-lucht-techniek – verwarmt gelijkmatiger

Het gepatenteerde Innvent systeem met dubbele, tegengesteld draaiende ventilator verdeelt de warmte gelijkmatig over de hele ovenruimte, niet alleen verticaal, over meerdere niveaus, maar ook horizontaal, op elk niveau, voor onberispelijk uniforme kookresultaten. De ovendeur kan dus voor de volledig duur van het bereiden van de gerechten gesloten blijven, omdat de pan niet meer halverwege de bereiding hoeft te worden gedraaid.

Oven temperatuur bereik van 28°C tot en met 315°C

Bent u van het slow cooking? Of wilt u pizza’s bakken. De Steel ovens kunnen het nu allemaal. 

| FornuizenPlaza Nederland

Genesi en Ascot lijn standaard voorzien van stoomoven!

Ja u leest het goed! De Genesi en Ascot modellen worden op de grote oven standaard voorzien van een stoomoven. Deze combi-stoomovens zijn zeer compleet uitgerust met onder andere professionele ovenroosters, geëmailleerde ovenplaat, ovenplaat van rvs, telescopische geleiders, onderzetrooster voor braden, sonde voor tot in de kern garen van het voedsel, elektrisch braadspit en verwijderbare zijpanelen die in de vaatwasser kunnen worden gereinigd. Dit standaardpakket kunt u naar behoefte uitbreiden met accessoires als een stoomgrill, een pizzasteen met roestvrijstalen frame of een pizzaschep. Het dempingsmechanisme voor het openen en sluiten van de ovendeuren, het anti kantelsysteem en de driedubbele ruiten van onbreekbaar glas voldoen aan de hoogste veiligheidseisen voor hun toepassing.

Geïnteresseerd in Steel?

Bekijk dan het assortiment Steel fornuizen en bezoek zeker een onze showrooms als u geïnteresseerd bent.

23 april a.s. opening FornuizenPlaza in Zeeland

Feestelijke opening FornuizenPlaza Zeeland

Op 23 april a.s. bent u van 10.00 uur tot 14.00 van harte welkom om te komen genieten van alle het moois op het gebied van keukens, fornuizen, handgemaakte houten keukenschouwen en nog veel meer. 

Doorlopende kookdemonstraties

Iedere bezoeker ontvangt een waardecheque t.w.v. 500 euro


| FornuizenPlaza Nederland

Alles over het aansluiten van inductie fornuizen

Als een van de grootste leveranciers van inductie fornuizen krijgen wij dagelijks veel vragen over het aansluiten van inductie fornuizen.

Alles over het aansluiten van inductiefornuizen

Vandaar dat we proberen om op deze plek uit te leggen hoe een inductiefornuis veilig en betrouwbaar aangesloten zou moeten worden. Om te beginnen alvast onze disclaimer: u dient altijd een erkende installateur uw luxe inductie fornuis aan te laten sluiten. 

Krachtstroom

Om maar met de deur in huis te vallen: alle inductiefornuizen in ons assortiment moeten aangesloten worden op zogenaamde krachtstroom. Essentieel daaraan is faseverschuiving tussen de fasen, waarmee het maximale vermogen dat geleverd kan worden flink verhoogd wordt. Vanwege de hoge retourstroom over de nul is het ook de enige manier om een inductie fornuis veilig te kunnen aansluiten.

| FornuizenPlaza Nederland

Kostbaar?

Nee, in veel gevallen niet. De overheid heeft, om te beginnen, het tarief van het standaard vastrecht voor een 3 fasen aansluiting gelijk getrokken aan het 1 fasen aansluittarief.

Ten tweede zijn er veel huishoudens die inmiddels voorzien zijn van een krachtaansluiting. Of zijn mensen het toch van plan om een krachtaansluiting aan te vragen vanwege zonnepanelen, warmtepomp, sauna of een elektrische auto.

Hoe controleer ik of ik 3 fasen heb?

Van onderaf wordt de huisaansluiting aangevoerd. Op onderstaande foto kunt u duidelijk 3 hoofdzekeringen zien. Treft u in uw meterkast niet iets soortgelijks aan dan heeft u met zekerheid geen krachtstroom. U kunt trouwens op een energierekening zien welke aansluiting u in uw woning heeft.

 
| FornuizenPlaza Nederland

Gebruikt een inductiefornuis veel stroom?

Deze vraag wordt ons vaak gesteld en om te beginnen gebruikt een inductiefornuis niet meer, in de regel eerder minder energie, dan een vergelijkbaar gasfornuis of het vergelijkende inductie fornuis uitgevoerd met een gaskookplaat.

Ik beschik nog niet over een krachtaansluiting wat moet ik dan doen?

Als u nog niet beschikt over een krachtaansluiting moeten met zekerheid de volgende zaken geregeld worden:

  • Aanvragen krachtaansluiting bij de netbeheerder
  • Aanpassen meterkast naar krachtaansluiting door een installateur
  • Plaatsen van een fornuisgroep en eventueel aardlekschakelaar in de meterkast en 5-aderige bekabeling van de meterkast naar het fornuis
 

Ik heb wel een krachtaansluiting in mijn woning maar kook nog op gas?

U wilt een inductiefornuis plaatsen op plek waar nu nog op gas gekookt wordt. In de meeste gevallen dient u dan door uw installateur een fornuisgroep te laten plaatsen van 3~N380Vac.

Waarom wordt een inductiefornuis zonder stekker geleverd?

De reden dat inductie fornuizen worden geleverd zonder stekker is eenvoudig. U kunt een krachtstroom apparaat onherstelbaar beschadigen door het onjuist aansluiten. Daarnaast kan er brandgevaar ontstaan indien u niet deugdelijk aansluit. Laat daarom een fornuis altijd deskundig aansluiten.

 

Hoe kan een inductiefornuis het beste worden aangesloten?

Wij weten dat er veel gebruik gemaakt wordt van perilex aansluitingen. In de praktijk loopt er echter ( ook bij een fornuis onder de 15.6kW) teveel retourstroom over de nul.

Wij adviseren om gebruik te maken van ons installatiepakket waarin inbegrepen toereikende bekabeling en lasklemmen). Een fornuis hoeft namelijk niet voorzien te zijn van een stekkerbare verbinding. De fornuisgroep automaat is de manier om het fornuis spanningsloos te kunnen maken vanuit de meterkast.

Mijn installateur klaagt over het hoge aansluitvermogen

Om te beginnen moeten fornuizen worden gespecificeerd door de
fabrikant op het hoogst haalbare vermogen dat bereikt zou kunnen worden. Voor inductiefornuizen pakt deze afgeven waarde relatief gezien snel hoog uit ten opzichte van het gebruik wat u in de praktijk zou kunnen halen. Het wordt namelijk een hele uitdaging om de oven of alle ovens en alle inductiezones tegelijkertijd zover te gebruiken dat ze tegelijkertijd het maximale vermogen afnemen.  

In de praktijk zien wij dan ook dat alle inductiefornuizen worden aangesloten op een fornuisgroep van 16A waardoor het maximaal afgenomen vermogen 15.6 kW kan zijn. Bij normaal gebruik zien we dat het vermogen van de inductiefornuizen zelden toch nooit boven de 15.6 kW afgenomen vermogen uit komen.

U hoeft ook niet bang te zijn dat het tot onveilige situaties leidt. Immers is het fornuis gezekerd tot een maximaal verbruik van
15.6 kW, waardoor uw fornuisgroep het gehele fornuis zal uitschakelen.

Toch nog vragen?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen en of opmerkingen. Neem dan gerust contact met ons op!

Waarom zijn inductie fornuizen met afzuiging een goede oplossing?

| FornuizenPlaza Nederland

Inductie fornuizen met afzuiging; een perfecte alles in 1 kook oplossing!

Op inductie koken, oven-magnetron, opberglade en optionele luchtfilter mogelijkheden. Een downdraft inductie fornuis is op een compacte ruimte de ideale oplossing.

Eenvoudig installeren en aansluiten.

Wanneer u gebruik maakt van een plasmafilter kunt u volstaan met alleen een 3 fasen kracht aansluiting om het fornuis te installeren.

Plasmafilter

Desgewenst kan er direct een plasmafilter achter het fornuis geplaatst worden, wanneer de kooklucht het plasmafilter ingeblazen wordt treedt deze in werking. Deze filtert de lucht en blaast de schone warme lucht terug de kamer in. De belangrijkste voordelen van een plasmafilter; installatiegemak, het realiseren van een gezond luchtklimaat in huis en energiebesparing.

Kostbaar? 

Relatief gezien zijn downdraft fornuizen niet kostbaar. U koopt immers een totaaloplossing: inductie koken, afzuigen, oven, magnetron, opbergruimte en daarnaast de mogelijkheid tot het filteren van uw kooklucht waardoor een aanzienlijke energiebesparing kunt creëren.

Kiezen voor Dowdraft fornuizen?

Wilt u meer weten over downdraft fornuizen? Kijk dan hier.

SMEG Broodrooster winnen? Review jouw fornuis!

Wij verloten onder iedere 25 reviews een SMEG broodrooster! 

Wij waarderen dat u de moeite neemt om het gebruik van uw fornuis met anderen te delen. Op deze manier kunnen wij weer goed advies geven zodat onze klanten een goede en objectieve keuze kunnen maken.2

Hoe reviewen? 

Ga naar uw fornuis op onze website en onder aan de pagina ziet u review plaatsen. Om misbruik te voorkomen worden de reviews altijd voor online plaatsing door ons gecontroleerd.

Keuken ‘Zierikzee’ – grandioze openingsactie!

Grandioze openingsactie!

Keukenopstelling ‘Zierikzee’
Nu compleet inclusief voor

€ 12900,-

FornuizenPlaza opent nieuwe winkel

Met trots kunnen we zeggen dat we de deuren van onze nieuwe winkel in Zeeland hebben geopend. Met veel enthousiasme verwelkomen onze deskundige en klantvriendelijke medewerkers u in deze prachtige showroom met een ruim assortiment fornuizen en keukens.

Met de opening van deze tweede winkel kunt u vanaf nu zowel in Zierikzee (Noordgouwe) als in Enschede terecht voor het beste advies op maat. De koffie staat klaar! 

| FornuizenPlaza Nederland
Ovens
Breedte
Kleur
Merk
Meer
Stijl

Snel naar...

Ovens
Breedte
Kleur
Merk
Meer
Stijl

Snel naar...